Sök
logo-2013_AAA_sv
HemProdukterLösningarProcesserKundserviceNedladdningarFöretagetKontakt

Laserprocessverktyg

Processverktyget är den del av utrustningen som sitter närmast processen, vanligtvis monterat på en robot. Permanova har djup kunskap om och lång erfarenhet av såväl laserbearbetningsprocesser, som av industriell utrustning och högeffekstoptik. Denna erfarenhet ligger till grund för våra laserprocessverktyg som möter dagens högt ställda produktivitetskrav. Och morgondagens.

Våra processverktyg är framtagna för laserprocesser såsom svetsning, skärning, lödning och laser-hybridsvetsning. Verktygen innehåller strålfokuseringsoptiken, men dessutom även andra processkritiska funktioner som t.ex. höjdhållning, tryckanordningar och fogföljning. Vi har även kalibreringsverktyg, övervakningsutrustning och andra tillbehör i vårt produktsortiment.

När vi konstruerar och bygger våra verktyg har vi alltid enkelhet vid installation, snabb processinjustering och god servicebarhet i åtanke. Vi bygger våra verktyg för att nå största möjliga driftsäkerhet, för att på så sätt maximera tillgängligheten på våra kunders produktionsutrustning.

413_150

Vi har även tilläggsprodukter och tjänster till våra processverktyg:

Verktygsfästen och robotkonsoler

Permanova erbjuder flera olika robotfästen, och vi har även ett flertal olika vinklade konsoler att erbjuda, för att möjliggöra bästa möjliga åtkomst i robotcellen. Vi kan även snabbt ta fram anpassade konsoler baserade på robotsimuleringar av produktionen.

Mer information»

 

Robotkableringspaket & gaspaneler

gaspanel_80

Korrekt utförd kablering av roboten är avgörande för att minimera slitage av kablar med driftstörningar som följd. Permanova levererar beprövade lösningar för kablering, I/O kopplingar, processgas och tryckluft

Mer information»

     

Robotprogrammeringsservice

robot_studio_80

Vi kan leverera inställningar av I/O signaler till laser, robot och processverktyg, samt även programmering av styrsekvenser till utrustningen.

 

Utbildning

lasersafetyguide_100

Permanova tillhandahåller utbildningar i laserbearbetning och i lasersäkerhet. Dessutom har vi grundliga utbildningar i hanteringen av vår utrustning, och en omfattande utbildning i möjligheterna med fogföljning.

Mer information»

Kontaktinformation
Björn Lekander
Tel: 031 706 1971
e-mail: bjorn.lekander

(lägg till @permanova.se efter e-mailnamnet) Permanova Lasersystem AB, Krokslätts Fabriker 30, 431 37 Mölndal, Tel: 031 706 1980, Fax: 031 86 46 12, e-mail: info