Sök
logo-2013_AAA_sv
HemProdukterLösningarProcesserKundserviceNedladdningarFöretagetKontakt
Permanova laserlösningar för högproduktiv tillverkning

Permanova Lasersystem AB har genom åren samlat omfattande erfarenheter om vilka lösningar som ger största kundnyttan.

Om ni är biltillverkare med produktion i löpande band, har ni speciella krav på produktionsutrustningen. Tillverkar ni plåtprodukter, eller svetsade produkter, har ni delvis andra krav på utrustningen. Trots att skillnader finns, är de huvudsakliga kraven gemensamma: flexibel och tillförlitlig utrustning som utför tillverkningsmomentet på bästa sätt.

Om ni å andra sidan är en tillverkare av kompletta löpande band installationer (line-builder), eller ett automationsföretag, som behöver underleveranser av processverktyg eller hela delsystem, kommer ni troligen mest att uppskatta Permanovas snabbhet i kundanpassningar och erfarenhet i projektledning, i kombination med enastående teknisk prestanda på våra produkter.

För att öka er konkurrenskraft, framför allt om ni är underleverantörer, tror vi att våra koncept för kort ledtid i produktionen, eller för maximalt utnyttjande av den kapitalintensiva laserutrustningen, kan vara intressanta för er. Har ni större volymer, har vi lösningar för helautomatisk produktion.

Plåt & Svets
Löpande band
Automationsföretag
Kort ledtid
Strålutnyttjande
Helautomation

Är ni tillverkare av plåtprodukter, speciellt 3D produkter eller svetsmontage, eller om ni har övrigt svetsmontage, har vi samlat intressanta laserlösningar i denna avdelning.

Mer information» Plåtprodukter & svetsmontering

Är ni tillverkare av plåtprodukter på löpande band, som t.ex. en bilfabrik, har vi samlat intressanta laserlösningar i denna sektion.

Mer information» Fordonstillverkning på löpande band

Är ni ett automationsföretag som behöver integrera utrustning för laserbearbetning i er utrustning har vi samlat information i denna sektion om vad vi kan erbjuda er för att bidra till att er leverans blir en framgång.

Mer information» Automationsföretag

I denna avdelning beskriver vi hur flexibiliteten och kvaliteten som fås vid användning av laserbearbetning i produktionen kan utnyttjas, för att tillsammans med verktyg som off-line programmering, kan ge en riktigt ”lean” produktion med korta ledtider och små satser.

Mer information» Kort ledtid

I denna avdelning beskriver vi sätt att öka utnyttjandet av laserstrålen, för att öka avkastningen på investeringen.

Mer information» Utnyttjandegrad av strålen

Det faktum att processen vid laserbearbetning är automatiserad, tillsammans med den höga kvaliteten och den höga tillgängligheten för processen, ger en utmärkt grund för vidare automation. Detta kan göras på olika sätt:

  • Löpande band
  • Robotladdning av utrustningen
  • Flexibla fixturer för automatiskt variantbyte
  • Integrering till informationssystem i fabriken för automatiska variantbyten

I denna avdelning har vi samlat information om helautomatiska lösningar.

Mer information» Helautomation

 Permanova Lasersystem AB, Krokslätts Fabriker 30, 431 37 Mölndal, Tel: 031 706 1980, Fax: 031 86 46 12, e-mail: info